Lammasmaailma

 

Ohjeita näytteiden lähettämiseen

Palvelun tilauksen jälkeen toimitamme sinulle näytekotelon, jossa on yksityiskohtaiset näytteenotto- ja lähetysohjeet, hansikkaat ja lähetelomake. Näytteet tulee kerätä samana päivänä kuin ne lähetetään tutkittavaksi. Ne tulee jäähdyttää jääkaappilämpötilaan ennen lopullista pakkausta ja postitusta. Noudata näytekotelon mukana tulleita näytteenotto- ja pakkausohjeita. Huom! Käytä mieluiten sähköistä lähetettä. Paras lähetyspäivä vuonna 2023 on maanantai. Voit ladata ohjeet myös tästä:

På svenska:

Näytteiden lähetys vuonna 2023

Näytteet tulee lähettää Postin palvelupisteestä kirjeenä (ei pakettina). Lähettäminen maksaa 4,20 euroa, kunhan näytekotelon paino ei ylitä 250 g eikä paksuus kirjeen mittoja (max 3 cm). Tämä onnistuu hyvin, kun yhdestä eläimestä otettu näyte ei ylitä 6-8 papanaa (tasattua ruokalusikallista).

Älä jätä näytekoteloa kirjelaatikkoon.

Paras lähetyspäivä on maanantai. Silloin näytteet ehtivät meille saman viikon aikana eivätkä jää postiin viikonlopuksi. Ota huomioon arkipyhien vaikutus postin kulkuun (vappu, helatorstai, juhannus). Kun noudatat tarkasti näytteenotto- ja pakkausohjeita (muista näytteiden jäähdytys), näytteet saapuvat meille hyväkuntoisina. Meillä on tästä pitkä kokemus. Analysoimme ja vastaamme tulokset sähköpostitse pääsääntöisesti 24 tunnin sisällä siitä, kun näytteet saapuvat meille.

HUOM! Posti lopetti 31.3.2023 Plus-merkki palvelun, joka nopeutti kirjeiden kulkua. Jos tiedät, että tarvitset näytteiden tulokset nopeasti, lähetä näytekotelo pikakirjeenä, hinta verkosta ostettuna 11,50 euroa, lähetys aina Postin palvelupisteestä. Pikakirjeen Posti lupaa toimittaa 1-2 arkipäivässä.