Lammasmaailma

Koulutuskalenteri

LAMMASTERVEYS 2020 -OHJELMA – KOKONAISUUS RATKAISEE

Varmista eläintesi terveys ja hyvinvointi ja valmistaudu ennalta uuhen tuotantovuoden kriittisiin pisteisiin. Työpajat ja webinaarit auttavat tekemään pieniä ja suuria parannuksia lampolassasi ja vähentämään kiirettä.

Uuhen tuotantovaiheen mukaiset ajankohtaiset asiantuntijawebinaarit

Webinaarit pidetään pääsääntöisesti lauantaisin klo 9.30 ja 14 sekä maanantaisin klo 10 ja 14. Muutokset aikatauluissa mahdollisia. (päivitetty viimeksi 18.6.2019)

Johdanto: Paranna ajankäyttöäsi lampolassa – terveydenhuollolla parempaa tuottavuutta

Webinaarin jälkeen tiedät, miten toteutat tavoitteellista terveydenhuoltoa LAMMASTERVEYS 2020 -ohjelmalla ja upouudella mobiililla työkalulla, TH-Digiassarilla. TH-Digiassari auttaa tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan. HUOM! Hintaan sisältyy toimituskuluineen myös upea juliste, joka sisältää ydinasiat uuhen terveydenhuollosta tuotantovuoden eri vaiheissa sekä TH-Digiassarin kokeilutunnukset 14 päiväksi. Tilaisuuden kesto 1 tunti. Webinaarin, julisteen ja kokeilutunnusten yhteishinta vain 24,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • ei sovittuja ajankohtia

Kuntoluokita, kuntoluokita, kuntoluokita

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • Torstai 15.8. klo 14
 • Lauantai 17.8. klo 14
 • Maanantai 19.8. klo 10 ja klo 14
 • Lauantai 24.8. klo 9.30
 • Lauantai 14.9. klo 14
 • Lauantai 12.10. klo 9.30

Miten valita terve ja hyvinvoiva emä karitsoille

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • Lauantai 17.8. klo 9.30
 • Maanantai 19.8. klo 10
 • Lauantai 7.9. klo 14
 • Maanantai 16.9. klo 10

Kiimojen synkronointi ja sen hyödyt karitsointiaikana

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • Maanantai 24.8.  klo 14
 • Torstai 29.8. klo 14
 • Maanantai 2.9. klo 10
 • Lauantai 21.9. klo 9.30

Ostoeläinten karanteeni ja sopeutus, siitospässien oikein ajoitettu kuntotesti

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • Maanantai 26.8. klo 10
 • Lauantai 7.9. klo 9.30
 • Lauantai 14.9. klo 14
 • Torstai 19.9. klo 14

Lammasterveys 2020 – lampolan terveydenhuoltosuunnitelma

Tulosten ja tunnuslukujen tarkastelu, parantamiskohteet. Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu heti maksamalla verkkokauppaan. Ilmoittautua voit niin kauan kuin koulutus näkyy listalla. Sovitut ajankohdat:

 • ei sovittuja ajankohtia


Kaikki tulossa olevat aiheet

 1. Miten valita terve ja hyvinvoiva emä karitsoille
 2. Kuntoluokita, kuntoluokita, kuntoluokita
 3. Kiimojen synkronointi ja sen hyödyt karitsointiaikana
 4. Ostoeläinten karanteeni ja sopeutus, siitospässien oikein ajoitettu kuntotesti
 5. Keskitiineiden uuhien terveydenhuolto (tiineysultraus, kuntoluokitus, utare, ruokintaryhmät)
 6. Lopputiineiden uuhien ja syntyvien karitsoiden terveysongelmien ehkäisy (verinäytteet, kuntoluokitus, tunnutus- ja karitsointiajan olosuhteet)
 7. Karitsointiajan valvontatyöstä paras hyöty (utareterveys, vierihoito, adoptio, muistiinpanot)
 8. Karitsointiapu (ajoitus, hygienia, tekniikat)
 9. Imetysajan ruokintaryhmät, uuhien ja karitsoiden yhteispeli (parhaat lähtötelineet laitumelle)
 10. Vieroitettavien pässikaritsoiden vastustuskyvyn tukeminen
 11. Lampolan pitkäjänteinen loistorjunta (laidunhygienia, vastustuskyky, näytteenotot)
 12. Punnitse, punnitse, punnitse
 13. Uuhen utaretulehduksen riskejä
 14. Lampolan terveydenhuoltosuunnitelma (tulosten ja tunnuslukujen tarkastelu, parantamiskohteet)
 15. Aloittelevan lampurin sudenkuopat
 16. Erityisesti eläinlääkäreille tarkoitettu koulutus

Työpajat

HYVÄ TAPA TOIMIA – Teuraskypsyyskoulutus

Seuraavat työpajat:

Tällä hetkellä ei sovittuja työpajoja.

Teuraskypsyyskoulutuksen ohjelma:

 • n. 45 min: teurasluokituksen perusteet teoriassa sekä lyhyt englanninkielinen video aiheesta
 • 45-60 min: tunnustellaan 10-12 mahdollisimman erilaista teuraseläintä teurastamon navetassa, tärkeää, että osallistujat tekevät hyvät muistiinpanot tunnustelemistaan eläimistä
 • sillä välin, kun em. lampaita teurastetaan, käydään kahvilla tai syömässä (omakustanteinen)  ja keskustelemassa ketjuajattelun merkityksestä karitsan ja lampaanlihan tuotannossa, ruhon puhtaudesta ja karitsoiden kasvusta
 • n. 30 min: katsotaan em. ruhot teurastuksen jälkeen teurastamon kylmiössä ja kuullaan, minkä arvion luokittaja on ruhoista antanut

Koulutusryhmät pidetään pieninä, jotta kaikki kuulevat, näkevät ja ehtivät tunnustella lampaita. Hinta 49 euroa + ALV/osallistuja. Ilmoittautumiset: info@lammasmaailma.fi

 

HYVÄ TAPA TOIMIA – Kuntoluokituskoulutus

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on välttämätöntä, mikäli tavoitteena on onnistua tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Nyt sinulla on mahdollisuus ryhtyä sanoista tekoihin ja kalibroida kuntoluokituskätesi Lammasmaailman työpajassa. Tarjolla eri kuntoluokissa olevia uuhia sekä Johannan asiantuntijaneuvoja. Lisäksi työpajassa on mahdollisuus saada ohjeita ja kokeilla astutusryhmiin menevien uuhien utareen tunnustelua. Työpajan hinta 45 € + ALV 24 %, laskutetaan jälkikäteen. Hinta sisältää koulutuksen, luntit, suojavaatteet ja kaffit. Ilmoittaudu: info@lammasmaailma.fi

Tällä hetkellä ei sovittuja työpajoja.

Koulutusta järjestetään jatkossakin eri paikkakunnilla kysynnän mukaan. Mahdollisuus myös teuraskypsyyskoulutukseen, jossa tunnustellaan karitsoiden teuraskypsyyttä ja tarkastellaan ruhoja teurastuksen jälkeen. Ota yhteyttä: info@lammasmaailma.fi .

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on nopea, helppo, käytännöllinen ja hyvin laajasti käytössä oleva tapa todeta, miten on onnistunut tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista löytää katraasta liian lihavat tai laihat yksilöt, ja ehkäistä mm. karitsointiin liittyviä ongelmia. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista viilata kunnostusajan, astutusajan, tiineyden ajan ja imetysajan ruokinta kohdalleen. Villa peittää alleen paljon, joten arvioitaessa lampaiden kuntoa ja hyvinvointia on kuntoluokittaminen välttämätön apuväline.

 

LAMMASMAAILMA TARJOAA: Johannan ”Road show” tapahtuu arkipäivisin paikkakunnan viihtyisimmässä kahvilassa. Noin 40 min alustuksen jälkeen keskustelua. Aiheet vaihtelevat. Osallistujamäärä 3-6 henkeä. Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu viimeistään viisi päivää etukäteen, tilaisuus on ilmainen: info@lammasmaailma.fi

Maalis-, huhti- ja toukokuussa aiheena on ”KARITSAT KASVUUN! Ripulit ja muut hidasteet kuriin”.
Sovitut ajankohdat:

Oulu      pe 15.3. klo 11.00 – 12.30
Ylivieska pe 15.3. klo 15.00 – 16.30
Sastamala ti 19.3. klo 14.30.- 16.00
Kurikka   ke 27.3. klo 15.30 – 17.00
Pirkkala  ti 2.4.  klo 14.30 – 16.00
Riihimäki ti 9.4.  klo 16.30 – 17.00