Lammasmaailma

Rauhallista uutta vuotta

Tasan vuosi sitten toivotimme lampureille jaksamista iskulauseella ”Tunne tilasi – katso peiliin – varmista laatua” (Lampurin lyhyt muistilista). Väheneekö työn ilo, jos ei ehdi tai jaksa nauttia työnsä hedelmistä? Meneekö aika ”vääriin” asioihin ja mitä oikein ovat ne ”oikeat” asiat? Ja mitä niiden hedelmien on tarkoitus olla?

Yrittäjänvapaus voi huonoimmillaan tarkoittaa rajoittamatonta vapautta uuvuttaa itsensä tekemällä töitä oikein, vaikka sen pitäisi merkitä vapautta tehdä oikeita töitä. Näiden asioiden erottamista toisistaan helpottaa terve laiskuus. Parhaat oivallukset syntyvät silloin, kun malttaa välillä pysähtyä miettimään, voisiko asioita tehdä helpommin. Nostamalla katsettaan varpaista ja yrittämällä asettua ulkopuolisen asemaan voi hyvinkin havaita turhaa säätämistä omassa työssään. Aika ajoin kannattaa myös palauttaa mieliin, mihin koko työ oikeastaan tähtää.

Harva meistä työskentelee yksin. Sen vuoksi sykemittarin ja peilin lisäksi kolmas käsittämättömän tarpeellinen apuväline toiminnan kehittämisessä on puhe. Omat ajatukset ja suunnitelmat pysyvät omina niin kauan, kunnes niistä uskaltaa kertoa toiselle. Sen jälkeen niistä voi tulla yhteisiä, ja vieläpä parempia ajatuksia. Mahdollisuus uuden kokeilemiseen kasvaa merkittävästi, kun nenät näyttävät samaan suuntaan.

Me Lammasmaailmassa haluamme työskennellä vastuullisen, monipuolisen ja hyvien käytäntöjen mukaisen kotimaisen lammastalouden hyväksi. Keskittymällä toivottavasti oleelliseen.


Jätä kommentti kirjoitukseen